Foam coatingDe foam coating

Onder foamcoating (of schuimcoating) wordt verstaan de applicatie van coating op schuim. Coating op schuim geeft decoratieve en/of functionele karakteristieken aan het oppervlak zonder daarbij afbreuk te doen aan karakteristieken van de ondergrond. 

Zo kan een foamcoating dienen als afwerkingslaag of als vloeistof bestendige tussenlaag, waardoor het zeer eenvoudig is te reinigen en o.a. geschikt is voor toepassingen buiten en in omgeving van water. 

Polyvision heeft meerdere typen coating in huis en kan verschillende afwerkingen aanbieden met elk zijn eigen karakteristiek, in bijna elke kleur, mat hoogglans of metallic. De combinatie van coating als tussenlaag en een geflockte eindafwerking is uniek. 

Bij foamcoating brengen wij een elastische coating aan op een willekeurige ondergrond zoals bijvoorbeeld zachte schuimdelen. Daarbij kunnen wij bijna alle kleuren toepassen op kleine en grote hoeveelheden en op verschillende formaten. De coating is vloeistofdicht en kan dienen als finish of juist ter voorbereiding van een alternatieve eindafwerking. Het kan daarom een alternatief zijn voor meubelstof of gebruikt worden als vloeistofdichte tussenlaag.

Foamcoating wordt voornamelijk toegepast in de meubel-, medische-, orthopedische-, scheepsvaart- en de verpakkingsindustrie. Hierbij moet men denk aan b.v. stoelen, banken, kussens, protheses, displays, flightcases, interieurs- en geschenkverpakkingen.

Als voorbeeld worden veelal kussens die gebruikt worden in de scheepvaart, voordat ze worden gestoffeerd, eerst bespoten met een elastische foamcoating, zodat deze vloeistofdicht maar dampdoorlatend afgeseald worden. Hierdoor ontstaat een goede barrière tegen vocht waardoor de kans op schimmelvorming sterk wordt gereduceerd.

Door onze vele mogelijkheden op het gebied van voorbehandelen, onze kennis en onze hoge kwaliteit coatings is het mogelijk om bijna elke kwaliteit polyether en koudschuim te voorzien van een coating. Kennis en ervaring zijn onze sleutelwoorden. Dat onze kennis en ervaring niet op lucht gebaseerd is durven wij te ondersteunen met het geven van garantie.

Wij denken met u mee over een kwalitatieve en betaalbare oplossing. Dit houdt in dat hoe meer informatie u geeft over het einddoel van uw product en de omstandigheden waar het zich in zal bevinden, des te completer product u krijgt. Het aanzien van de coating kan beïnvloed worden door het toepassen van verschillende spuittechnieken. 

Bij het coaten van schuim maakt Polyvision gebruik van een aantal standaard kleuren die op voorraad zijn. Echter op verzoek is vrijwel elke gewenste RAL-, en Sikkenskleur mogelijk.