Specialisten in schuimtoepassingen


Door onze vele mogelijkheden op het gebied van voorbehandelen, onze kennis en onze hoge kwaliteit coatings is het mogelijk om bijna elke kwaliteit polyether/koudschuim te voorzien van een coating.
Kennis en ervaring zijn onze sleutelwoorden.
Dat onze kennis en ervaring niet op lucht gebaseerd is durven wij te ondersteunen met het geven van garantie.
Wij denken met u mee over een kwalitatieve en betaalbare oplossing. Dit houdt in dat hoe meer informatie u geeft over het einddoel van uw product en de omstandigheden waar het zich in zal bevinden, des te completer product u krijgt.

Het aanzien van de coating kan beïnvloed worden door het toepassen van verschillende spuittechnieken. beter de coating bij uw product zal passen
Bij schuimcoating wordt een elastische coatinglaag aangebracht op een willekeurige ondergrond, bv. zachte schuimdelen. Deze coatinglaag kan vloeistofdicht zijn en dienen als finish of juist ter voorbereiding.

Op het gebied van schuimcoating is Polyvision de enige in Nederland die in loondienst spuit. Daarbij kunnen wij bijna alle kleuren toepassen op kleine en grote hoeveelheden en op verschillende formaten.
De kussens die gebruikt worden voor o.a. schepen worden voor stoffering bespoten met elastische schuimcoating zodat deze vloeistofdicht maar dampdoorlatend afgesealed worden.
Hierdoor kan er geen vocht in de kussens komen en kan er geen schimmelvorming plaatsvinden.
Foamcoating wordt voornamelijk toegepast in de meubel-, medische-, orthopedische-, scheepsvaart- en de verpakkingsindustrie.

Hierbij moet men denk aan b.v. stoelen, banken, banken, kussens, protheses, displays, flightcases-interieurs en geschenkverpakkingen.


Onder foam-, schuimcoating wordt verstaan de applicatie van coatings op schuim. Coatings op schuim geeft decoratieve en/of functionele karakteristieken aan het oppervlak zonder daarbij afbreuk te doen aan karakteristieken van de ondergrond, zij blijft elastisch. Zo kunnen schuimcoatings dienen als afwerkingslaag of als vloeistof bestendige tussenlaag, waardoor het zeer eenvoudig is te reinigen en o.a. geschikt is voor toepassingen buiten en in omgeving van water.Polyvision heeft meerdere types coating in huis en kan verschillende afwerkingen aanbieden met elk zijn eigen karakteristieken, in bijna elke kleur, mat hoogglans of metallic. De combinatie van coating als tussenlaag en een geflockte afwerking is uniek.

Het coaten van foam kan Polyvision in bijna elke gewenste RAL-, en Sikkenskleur. Daarnaast maakt Polyvision gebruik van een aantal standaard kleuren die op voorraad zijn.

ral Klik op het logo voor een impressie van de kleuren. Let op, deze kleuren zijn slechts ter indicatie en kunnen dus afwijken van de realiteit. De juiste weergave van de kleur op uw beeldscherm is afhankelijk van uw grafische kaart en monitor. pantone
   
foamcoating polyvision foamcoating polyvision
product polyvision product polyvision