Kwaliteit

Polyether

Synthetisch schuim met een eenvoudige celstructuur, ookwel polyether genoemd, wat gebruikt wordt voor eenvoudige matrassen, zit en rugkussens. SG staat voor “soortelijk gewicht”, dus SG30 betekent 30 kilogram per kubieke meter (kg/m3). Met de huidige kennis is dit type matras niet zo geschikt voor volwassen mensen om permanent op te slapen. Wel geschikt voor bijvoorbeeld de logeerkamer of een kinderbed. In ons programma vindt u 30 verschillende kwaliteiten.

HR-schuim

Hoog-elastisch synthetisch schuim met een open celstructuur (ook wel:koudschuim). Door de open celstructuur kan het materiaal goed ventileren en heeft het een bijzonder lange levensduur. HR-schuim is ook geschikt voor mensen die veel transpireren. De kwaliteit en hardheid van HR-schuim zijn uit te drukken in kg/m3: bijv. een HR55 betekent dat het schuim 55 kg per m3 is. Hoe hoger de HR-waarde, hoe beter de kwaliteit en hoe zachter de matras aanvoelt. Dit wel in combinatie met de hardheidswaarde van het schuim, uitgedrukt in Newton. In ons programma hebben wij 20 verschillende kwaliteiten.

Traagschuim

Voor Nasa werd materiaal ontwikkeld om tijdens de lanceringen de druk voor de astronauten te verlagen. Dit materiaal bleek uitermate geschikt voor de gezondheidszorg door die unieke drukverlagende eigenschappen. Veel ziekenhuizen en fysiotherapeuten maken gebruik van traagschuim produkten. Doordat het schuim temperatuurgevoelig is, past het zich aan aan de lichaamswarmte. De lichaamsdruk wordt daardoor gelijkmatig verdeeld en zorgt er voor dat de spieren zich optimaal kunnen ontspannen. Inmiddels wordt het ook aan de consument aangeboden. Overigens worden verschillende namen gebruikt voor hetzelfde materiaal,zoals vormschuim, traagschuim,Nasaschuim, Smartfoam, Slowmotion, etc. Sinds enkele jaren is er ook een opencellig traagschuim welke ademende eigenschappen heeft.

Brandvertragend

Wij hebben een 8-tal kwaliteiten die hier voor in aanmerking komen. Deze kwaliteiten voldoen aan de BS-norm (BS5852, part2 Crib5). Bij ieder levering wordt desgewenst een certificaat bijgeleverd waar deze norm alsmede de California en de MVss norm op vermeld staan.